Kararmış lekeli çaydanlık ve tencereleri telle ovarak parlatmaya çalışarak yorulmayın, çok kolay parlatma yöntemi var:

Yanmış ya da kararmış çaydanlık nasıl temizlenir?
Tuz ve sirke karışımı
Tuz ile sirkenin birleşiminden doğan güç ile de çaydanlığı tertemiz yapmak çok kolay. Saatlerce çaydanlık ovalamaya son veren bu tahlil sayesinde parıl parıl parlayan çaydanlığınızla uzun bir birliktelik sürdürebilirsiniz.
Tuz ve sirke karışımı ile çaydanlıktaki yanıkları ve lekeleri kolay kolay temizlemek için birinci olarak 1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün.
Daha sonra da çaydanlığın durumuna nazaran 1 yemek kaşığı ya da 2 yemek kaşığı tuzu sirkenin üzerine ek edin.
Karışımı çaydanlıkta 10 dakika kadar bekletin ve hem kirecin hem de öbür tüm lekelerin çaydanlıktan ayrılmasını izleyin.
Çaydanlıktaki karışımı dökün ve çaydanlığı sünger yardımı ile güzelce yıkayıp durulayın.
Sirke kokusunun çaydanlığa sinmemesi ve çabucak geçmesi için çaydanlığı bir hoş deterjan ile yıkamalısınız. Daha sonra çaydanlığı kurutun.
İşte çaydanlığınız tertemiz oldu.


Elma kabuğu
Evet, hakikat okuyorsunuz, elma kabuğu…Elma kabuğu, yanmış ya da lekelenmiş çaydanlığın tertemiz olmasını sağlayan bir besin. Kimyasala maruz kalmadan ve doğal ancak tesirli yollar ile çaydanlık paklığı yapmak için gereksiniminiz olan materyal, elma kabuğu.
Çaydanlığın elma kabuğu ile temizlemek için birinci olarak çaydanlık tabanına elma sirkesi ve elma kabukları koyun.
Daha sonra çaydanlığın yarısına kadar su ek edin.
Daha tesirli bir tahlil için çaydanlığa çok az da karbonat ekleyin.
Tüm materyalleri güzelce karıştırın ve daha sonra çaydanlığı ocağa alıp orta ateşte suyu kaynatın.
Sıcak su ve çaydanlıkta bulunan sirke ile elma kabuğu, çaydanlığı parlatacaktır.
Çaydanlıktaki su kaynayınca soğumasını bekleyin ve daha sonra sünger ile ovun.
Bu sırada suyu dökmeyin.
Çaydanlığın hem dışını hem de içini bu halde ovun ve daha sonra pak su ile bir hoş durulayıp parıldayan çaydanlığınızda hoş bir çay demleyin.
Karbonat ve tuz
Tuz ve karbonat ikilisi birleşince çok güçlü bir paklık gereci ortaya çıkar. Tuzda mevcut olan bileşenler, çaydanlıktaki tüm lekelerin kaybolmasına; karbonat ise çaydanlıkta oluşan kireç ve lekelerin yok olup çaydanlığın bir hoş parlamasına neden olur. Sadece tuz ve karbonat ile yanmış çaydanlığı temizlemek çocuk oyuncağı. İşte çaydanlığınızı birinci günkü üzere yepisyeni yapmak için şu adımları izleyin:
Yanmış ya da kararmış çaydanlığı tuz ve sirke karışımı tuz ve karbonat ile temizlemek için birinci olarak bir kabın içerisine yarım litre kadar su koyun.
Ardından suyun içine de 1 yemek kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karbonat ek edin.
Tüm materyalleri güzelce karıştırın ve birbirleriyle etkileşime geçmelerini sağlayın.
Daha sonra karışıma isteğe bağlı olarak biraz bulaşık deterjanı ekleyin ve karışımı köpürtün.
Köpüren karışımı çaydanlığa dökün.
Kararmış ya da yanmış çaydanlığın iç tarafını bir bulaşık süngeri ile güçlü bir biçimde ovun.
Daha sonra tekrar bulaşık süngeri ile çaydanlığın dış kısmını da güçlü bir biçimde ovun.
Kirlerinden arınmış çaydanlığınızı bol su ile bir hoş durulayın.
Bu sayede çaydanlığınız parıl parıl parlayacak ve birinci günkü üzere yepisyeni olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir